dotSEO – Søgemaskineoptimering Bliv fundet i søgemaskinerne – Ring 31452201

10. november 2010

Googlebot – Sådan fungere Googles søgerobot!

Filed under: Google,Tips & tricks — Paw Hellegaard @ 16:23

Googlebot er en søgemaskine robot udviklet af Google, robotten anvendes af Google til at indsamle information om dokumenter på internettet. Robottens opgave er at hente data fra internettets mange hjemmesider, disse data bliver senere til et søgbart indeks på søgemaskinen Google.

Googlebot følger og indsamler data på alle hjemmesider, ønsker du som webmaster ikke at Googlebot indsamler data på din hjemmeside kan du blokere dette ved at gøre brug af robots.txt og dette meta tag: <meta name=”robots” content=”noindex” />

Er du i tvivl om Googlebot har fri adgang til din hjemmeside, kan du her få vist din side nøjagtigt som Googlebot ser den: http://www.smart-it-consulting.com/internet/google/googlebot-spoofer/ – Denne funktion finder du også på Google webmaster Tools.

I øjeblikket følger Googlebot kun HREF og SRC links, når Googlebot gennemgår en hjemmeside følger den som udgangspunkt alle links.

Har du en ny hjemmeside som du gerne vil have Googlebot til at besøge, kræver det blot at Googlebot bliver informeret om din nye side – via links fra sider som Googlebot allerede har besøgt. Er der ingen links til din nye hjemmeside, finder Googlebot den heller ikke!

Bliv klogere på Google generelt, besøg deres side med ofte stillede spørgsmål: http://www.google.dk/faq.html

3 kommentarer »

 1. “”
  Dette forhindrer ikke indexering af siden, hvor tagget er indsat – det forhindrer kun, at googlebot ikke følger links på siden, hvor tagget er indsat. Hvis du ikke ønsker indexering af siden skal du bruge eller evt.

  Kommentar by Per H. Jørgensen — 25. november 2010 @ 9:51

 2. Det er altså noget sludder, Paw. Et nofollow tag i header forhindrer videregivelse af linkjuice.

  Det korrekte tag er: noindex

  Kommentar by Rosenstand — 11. januar 2012 @ 16:14

 3. Ja hov – der var lige en fejl i teksten, det er rettet nu 😉

  Tak Thomas!

  Kommentar by dotSEO — 12. januar 2012 @ 15:20

RSS af kommentarer til dette indlæg. TrackBack URL

Skriv en kommentar

Powered by WordPress