Googlebot – Sådan fungere Googles søgerobot!

Googlebot er en søgemaskine robot udviklet af Google, robotten anvendes af Google til at indsamle information om dokumenter på internettet. Robottens opgave er at hente data fra internettets mange hjemmesider, disse data bliver senere til et søgbart indeks på søgemaskinen Google.Googlebot følger og indsamler data på alle hjemmesider, ønsker du som webmaster ikke at Googlebot indsamler data på din hjemmeside kan du blokere dette ved at gøre brug af robots.txt og dette meta tag: <meta name=”robots” content=”noindex” />

Er du i tvivl om Googlebot har fri adgang til din hjemmeside, kan du her få vist din side nøjagtigt som Googlebot ser den: http://www.smart-it-consulting.com/internet/google/googlebot-spoofer/ – Denne funktion finder du også på Google webmaster Tools.

I øjeblikket følger Googlebot kun HREF og SRC links, når Googlebot gennemgår en hjemmeside følger den som udgangspunkt alle links.

Har du en ny hjemmeside som du gerne vil have Googlebot til at besøge, kræver det blot at Googlebot bliver informeret om din nye side – via links fra sider som Googlebot allerede har besøgt. Er der ingen links til din nye hjemmeside, finder Googlebot den heller ikke!

Bliv klogere på Google generelt, besøg deres side med ofte stillede spørgsmål: https://www.google.dk/faq.html

Skriv et svar