XML Sitemaps til søgeoptimering

Der er mange delte meninger om hvor stor en betydning XML sitemaps har for din hjemmesides placering i søgemaskinernes organiske søgeresultat. Personligt benytter jeg selv XML sitemaps på alle mine websites. Da jeg er af den overbevisning, at du med et XML sitemap giver Google en hjælpende hånd til at få alle dine sider korrekt indekseret – Det må da siges at være en BONUS i sig selv!


Så hvad er et sitemap enligt?
Sitemaps er en nem måde for webmastere at oplyse søgemaskinerne om webadresser på deres websteder, der er tilgængelige for gennemgang.

I sin enkleste form er et Sitemap en XML-fil, der viser webadresser for et websted samt yderligere metadata om hver webadresse:

  • Hvornår siden sidst blev opdateret
  • Hvor tit der normalt bliver foretaget ændringer
  • Hvor vigtigt siden er, i forhold til andre sider på webstedet

Denne information hjælper søgemaskinerne med at lave en mere intelligent gennemgang af dit websted. Sitemaps-protokollen er en standard, der gør det lettere at oprette et Sitemap, der kan analyseres af alle søgemaskiner.

Hvordan kan søgemaskiner finde min Sitemaps-fil?
De store søgemaskiner: Google, Yahoo og BING vil nu automatisk indeksere din Sitemaps-fil, hvis du tilføjer et link til din Sitemaps-fil i din robots.txt fil.

Alle de store søgemaskiner gennem læser din robots.txt fil så snart at de besøger dit website.

Tilføj blot følgende linje til din robots.txt-fil:
Sitemap: http:/www.dinhjemeside.dk/sitemap.xml

Du kan selvfølgelig også aktivt informere Google om din Sitemap-fil – Via Webmaster tools.

Relevante links:

Hvis din hjemmesides link-struktur ikke er korrekt skruet sammen, kan det være en nødvendighed at anvende xml-sitemap for at søgemaskinerne kan finde rundt på din hjemmeside, hvis du er i tvivl om hvor, hvordan og hvornår du bør anvende xml-sitemaps så spørg din søgemaskineoptimerings konsulent til råds.

Skriv et svar